Peace! Vredeskind 2016 gezocht
Binnenland

Peace! Vredeskind 2016 gezocht.

Een baby met de rest van zijn/haar leven een vredig karma? Het kan voor ouders die uitgerekend zijn in de week van 17 tot en met 25 september. Zij kunnen hun aanstaande kroost opgeven om als Vredeskind 2016 door het leven te gaan. Ideetje van de Raad voor Levensbeschouwing en Religie Nijmegen (wie?).

"Om mee te dingen naar de titel Vredeskind van het jaar, vragen we de aanstaande ouders een vredeswens voor hun baby op te schrijven. We zijn benieuwd naar wat zij voor een rol zien voor hun kind, of misschien wel voor henzelf, als het gaat om vrede. En hoe zien zij de wereld voor hun kind eigenlijk voor zich?", aldus wollige Wouter Groot Koerkamp in de Gelderlander.

Wouter is coördinator van de Vredesweek en vindt dat we wel meer vrede kunnen gebruiken. De Vredesweek is alweer toe aan 50ste editie, die begint op 17 september.

Tijdens de Vredesweek wordt uit de nominaties een winnaar gekozen. Supervet en keigaaf voor de winnaars: het Vredeskind van 2016 krijgt een heuse oorkonde uitgereikt. Nomineren kan via: info@rlrnijmegen.nl. Peace!

Alle artikelen geladen. Overzicht →