Life after ISIS

Life after ISIS 

27 juni 2021 - 13:27

Over twee weken zendt de NPO de documentaire The Return – Life after ISIS uit. Er is weinig verbeeldingskracht voor nodig om te bedenken waar die over gaat: westerse hoeren die Europa verlieten om te gaan baren in het kalifaat, ten behoeve van het kalifaat terwijl hun ‘mannen’ uit moorden gingen om de wereld te reinigen van ongelovigen.

In de aanloop naar de documentaire is afgelopen week een IS hoer opgehaald uit Syrië: Ilham B. De bedoeling is dat ze in Nederland terecht staat voor haar misdaden maar ja, waar hebben we het over? Getrouwd zijn met een moordenaar – meerdere keren, meerdere moordenaars – en zo’n man gefaciliteerd hebben in zijn dagelijkse bezigheid. Daar moet ons sneeuwvlokjesstrafrecht een oordeel over vellen? Met onze rechters? Succes ermee. Zeker als je weet dat de enige reden waarom ze teruggehaald is, gekmakend is: als Nederland haar in Syrië had laten verrotten, was er een streep gegaan door de strafzaak die tegen haar loopt. Met andere woorden: ze zou als een vrije vrouw terug kunnen naar Nederland. Met de drie kinderen die ze bij zich had. Alleen daarom al zal Nederland al die andere vrouwen die er nog zitten (zo’n 20 met 200 kinderen), ophalen.

De beelden bij de artikelen over ‘terugkerende IS- vrouwen’ zijn misselijkmakend. Zonder uitzondering in boerka, vaak met een kind op schoot. Zwarte beelden, kleine kinderen. Waarom moeten die mensen gefaciliteerd worden om op onze straten te lopen, en weer in onze samenleving die ze vrijwillig verlaten hebben, opgenomen worden? Na een fopstraf in een of andere verwarmde cel in Nederland? Omdat wij wél menselijk zijn? Omdat we medelijden hebben met hun kinderen? Dat laatste, dat lijkt me evident. De kinderen van die vrouwen zijn net zo goed slachtoffers. De waarheid is dat we ons er allemaal druk over kunnen maken, maar dat die vrouwen het gelijk aan hun kant krijgen: Nederland haalt ze op, hun kinderen groeien hier op en die vrouwen zullen weer vrij en veilig kunnen ademhalen, al dan niet na een veroordeling. ‘En ze leefden nog lang en gelukkig’ – zij wél.

En wij dan? Deze mensen, kinderen incluis, komen uit de meest gewelddadige omgeving die onze tijd kent. Het geweld dat daar plaatsvond, de uitbuiting en mishandeling van andersdenken was een vanzelfsprekendheid waar geen enkel vraagteken bij werd gezet. Deze mensen leefden zonder enige scrupules in die omgeving, voedden hun kinderen op met de denkbeelden die daarbij hoorden. En komen nu weer naar Nederland, maar nooit als buurvrouw van de rechters die ze veroordelen. Hun kinderen zitten nooit op dezelfde school als de IS-kindjes. Je kunt het recht van Nederland wel uitspreken over vrouwen (en mannen ook) die West-Europa de rug toekeerden, maar wat als dat recht niet voorziet in het zwartste geweld van onze tijd?

Er is geen oplossing die voor de hand ligt: het zijn ónze terroristen. Helaas zijn het vuurpeloton of de geeuwhonger geen oplossingen voor onze westerse diplomaten. En dus worden wij, Nederlandse burgers, de dupe van onze overheid: onze overheid heeft de islam gefaciliteerd – en faciliteert deze tot op de dag van vandaag. Zij hebben moskeeën laten ontstaan als ware het supermarkten. Zij hebben weggekeken bij radicalisering. En nog steeds worden dagelijkse mensen geïmporteerd onder het mom van ‘vluchteling’ die, nadat ze hun hand hebben opgehouden bij onze overheid, een dak boven hun hoofd hebben gekregen van onze overheid, zullen rennen naar de moskeeën die onze overheid toestaat omdat dat nou eenmaal ‘vrijheid’ is. De vraag is niet of er Life after ISIS is voor die hoeren – die is er. Maar hoe ziet ons leven eruit, after onze ISIS-faciliterende overheid?

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.