Lil Kleine moet 120 uur schoffelen na 'zinloos uitgaansgeweld'

Lil Kleine moet 120 uur schoffelen na 'zinloos uitgaansgeweld' 

11 februari 2022 - 14:16

De rechtbank van Amsterdam heeft niemand minder dan Lil Kleine veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur voor het mishandelen van een man in een nachtclub in de hoofdstad. De rechter sprak vrijdag van "zinloos uitgaansgeweld".

Daarnaast moet hij samen met twee anderen een schadevergoeding van 500 euro plus de proceskosten betalen aan het slachtoffer. De man werd op 6 december 2019 door de mannen vastgepakt, tegen het lichaam geschopt en in zijn gezicht geslagen of gestompt. Tijdens de rechtszaak twee weken geleden werden camerabeelden van de nachtclub afgespeeld. Op een van die video's was onder meer te zien hoe de 27-jarige rapper en de twee andere mannen schoppende bewegingen maken terwijl het slachtoffer op de grond ligt. Die zegt kneuzingen, bloeduitstortingen en emotionele schade te hebben opgelopen door het incident.

Lil Kleine verklaarde eerder aan de politie dat hij de man had aangesproken omdat die tegen zijn verloofde Jaimie Vaes was aangelopen. De man zou daarop volgens de rapper "denigrerend en arrogant" hebben gereageerd. Lil Kleine zei hem niet te hebben aangeraakt en "niets strafbaars" te hebben gedaan. Eigenlijk is het gewoon allemaal zijn eigen schuld, nietwaar?

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml