Limbo draait door, bespuugt en mishandelt politie
Binnenland

Limbo draait door, bespuugt en mishandelt politie.

Gisteren in Tilburg gebeurd: een 36-jarige zachte-g bezitter uit Heerlen (sowieso +1, jezelf buiten de provinciegrens wagen met dat accent) die een verkeersregelaar met de dood bedreigt en daarna agenten bespuugt en mishandelt.

Rare jongens, die zuiderlingen. Een autobrand vergde de inzet van verkeersregelaars en agenten. Toen de verdwaalde Limburger over wilde steken, kwam er net een auto aanrijden. De 'klaar-over' vroeg de man dus even te wachten.

Daarop draaide de dertiger compleet door. Hij bedreigde de stomverbaasde verkeersregelaar met de dood, pakte zijn portofoon af en smeet die een eind weg.

Niet alle tien op een rijtje

Toen hij richting de autobrand liep, werd hij om zijn identiteitspapieren gevraagd door agenten. De man besloot door te lopen. Daarop greep een politieman hem beet, hetgeen hij moest bekopen met een vuistslag. In de daaropvolgende worsteling trachtte de vlaaienbek zijn tanden te zetten in de nek van de agent. Misschien dacht hij dat het zuurvlees was.

Hoe dan ook, de man is aangehouden. Mag zich nu fijn verantwoorden voor mishandeling, poging tot zware mishandeling, bedreiging, belediging en het onbruikbaar maken van de portofoon. Dat wordt ongetwijfeld een mooie korting op zijn uitkering.

Alle artikelen geladen. Overzicht →