Limburg boos: 'Waarom staan wij telkens onderaan lijst leukste steden?'

Limburg boos: 'Waarom staan wij telkens onderaan lijst leukste steden?' 

08 september 2023 - 13:58

De Limburgers zijn boos, boos op het bedrijf achter de 'Atlas voor gemeenten'. Limburg wil weten hoe het kan dat de provincie "telkens onderaan de lijst bungelt" waarmee de atlas de aantrekkelijkheid van grote gemeenten aanduidt.

Tja, de vraag stellen is hem beantwoorden natuurlijk! Toch heeft de Limburgse VVD-fractie een gesprek aangevraagd met het bedrijf die het heeft gewaagd om Limburg zo te downgraden. Statenlid Jacques Michél Bloi van die partij snapt er geen ene moer van: Limburg is toch een populaire toeristische bestemming? Er was toch op een zeker moment "geen hotelkamer of campingplek meer te krijgen"? Dat strookt toch niet met het beeld dat uit de Atlas voor gemeenten over de provincie naar voren komt?

Wij vinden deze verontwaardiging eigenlijk wel heel erg grappig, al sluiten wij niet uit dat ze bij Atlas Research (het bedrijf achter de omstreden lijst) teveel borrels achter de kiezen hadden toen ze deze lijst opstelden. In de Atlas van dit jaar - die in mei uitkwam - wordt Amsterdam genoemd als de aantrekkelijkste stad om in te wonen. Dat zegt ook genoeg over hun kennis.

Maar toch, hier nog wat extra zout in de wonden: Atlas Research vergelijkt jaarlijks de vijftig grootste gemeenten van het land. Maastricht staat als hoogst genoteerde Limburgse gemeente op plek 35. Venlo (47), Heerlen (48) en Sittard-Geleen (49) staan nog verder naar beneden. Auw!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml