Limburg noemt extra toetsweek rond carnaval slechts 'stap in goede richting'

Limburg noemt extra toetsweek rond carnaval slechts 'stap in goede richting' 

12 september 2023 - 10:18

Het moet toch potverdorie niet gekker worden. Een stap in de goede richting, meer is het idee van een meerderheid van de Tweede Kamer om basisscholen in carnavalsregio's een extra week te geven voor de doorstroomtoets niet. Want of dat wel voldoende is, moet wat de provincie Limburg betreft eerst samen met scholen en carnavalsverenigingen worden bekeken.

Wat was er ook alweer allemaal aan de hand? De vete rond de doorstroomtoets draait om het feit dat scholen die toets ergens in de eerste twee volledige weken van februari moeten afnemen. Alleen: die weken vallen komend jaar samen met carnaval en de aanloop daar naartoe. FOEI.

Zowel de provincies Limburg en Brabant als scholen en gemeenten eisten vroegen dit aan te passen. Maar demissionair onderwijsminister Mariëlle Paul is natuurlijk toen ze in Leiden ging studeren zo'n import-randstedeling geworden die haar Brabantse roots heeft verkwanseld, en zag dan ook geen probleem. Ze vond dat de scholen de toets makkelijk kunnen afnemen in de week voor het carnaval begint, maar juist dan worden ook al activiteiten georganiseerd.

De Tweede Kamer reikt nu de mensen beneden de rivieren de helpende hand toe door het idee te opperen voor een extra toetsweek vanwege dat carnaval. De provincie Limburg reageert nu dat het weliswaar blij is, maar blijft bij de minister benadrukken "dat zij in nauw contact met het onderwijs en de carnavalskoepels moet evalueren en zoeken naar wat het best passend is."

Wees verdorie eens blij dat er geluisterd wordt... Het is ook nooit goed.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml