Limburger begraaft echtgenote in eigen tuin
Binnenland

Limburger begraaft echtgenote in eigen tuin.

Frenk Windels heeft de wens van zijn overleden vrouw vervuld: hij begroef haar een maand geleden in zijn achtertuin in Brunssum, nadat ze was overleden aan de gevolgen van een hartinfarct. 

"De laatste wens van mijn vrouw was om in de door haar zelf aangelegde tuin begraven te worden", schrijft de man op zijn Facebookpagina. Omdat zijn vrouw, met wie hij 34 jaar getrouwd was, zo plotseling overleed, kwam hij er niet aan toe een officiële vergunning voor de tuinbegrafenis te regelen. Hij probeerde het later alsnog, maar een reactie van de gemeente bleef uit. Daarom heeft hij haar 24 juli, samen met zijn kinderen, begraven. 

"Het is de mooiste begraafplek die ik zelf ooit gezien heb", vindt de man zelf. De gemeente Brunssum denkt daar anders over: het ambtelijk apparaat wil de vrouw weer opgraven. "Ik had nooit gedacht dat de gemeente Brunssum zo onmenselijk kon zijn. Ik ben dan ook naar de rechter gestapt in de hoop om een voorlopige voorziening te krijgen", aldus Windels.

1Limburg heeft een schriftelijke reactie van de gemeente in handen: "De heer Windels heeft na het overlijden van zijn vrouw contact met ons gehad, waarin is aangegeven dat het aanleggen van een begraafplaats in zijn tuin in strijd is met de Wet op de lijkbezorging. Voor het creëren van een particuliere begraafplaats dient de gemeenteraad de grond aan te wijzen waar een bijzondere begraafplaats aangelegd kan worden en is toestemming van burgemeester en wethouders nodig."

Omdat Windels naar de rechter is gestapt zal Windels' vrouw voorlopig niet opgegraven worden.

 

NB: Het graf op de foto is niet het graf van de echtgenote van Limburger Windels.

Alle artikelen geladen. Overzicht →