Limburgse bakkers willen 'vlaaienpolitie'
Binnenland

Limburgse bakkers willen 'vlaaienpolitie'.

Chauvinistisch volkje, die Limburgers. Het enige mooie dat Limburg heden ten dage nog te bieden heeft is, hoe kan het ook anders: de Limburgse vlaai. Al hoef je tegenwoordig niet meer naar die provincie te karren om een stukje taart (wij weten het, taart is niet hetzelfde) te bemachtigen.

Dat laatste zien we dus blijkbaar helemaal fout. Limburgse vlaai koop je namelijk in? Juist ja, LIMBURG. Wanneer u niet in Limburg woont en u in de lokale buurtsuper een zogenaamde vlaai wil kopen, waarschuwen Limburgse bakkers u: #TrapErNietIn. 

Een groep bakfanaten is de slappe aftrekels die moeten doorgaan voor Limburgse vlaai spuugzat. De Sittardse bakkers-oppositieleider Marcel Roubroeks is van mening dat hele vlaaiencultuur te grabbel wordt gegooid door de nepproducten. "Die doen afbreuk aan het oorspronkelijke product."

En dus moet er iets veranderen. Een beetje de spot drijven met weerloze Limburgers en hun producten. Hoe durft men!? Om cultuurafbraak in de toekomst te voorkomen, wordt er momenteel aan passende maatregelen gesleuteld.

Om nep van echt te kunnen onderscheiden moet er een Europees keurmerk komen. Een 'vlaaienpolitie' moet er vervolgens aangekondigd én onaangekondigd op gaan toezien dat de Limburgse vlaaienbakregels strikt worden nageleefd.

Het plan is inmiddels ingediend bij Economische Zaken in Den Haag. Dat is volgens Roubroeks overigens niet zo makkelijk als het lijkt: "De punten en de komma's moeten allemaal op de goede plek staan."

Alle artikelen geladen. Overzicht →