Buschauffeur met zachte g: 'fuck passagiers'
Binnenland

Buschauffeur met zachte g: 'fuck passagiers'.

Prachtig nieuws weer uit onze favoriete provincie Limburg. Een met een zachte g-verminkte Bourgondiër die de chauffeur van dienst was op lijn 40 (Hoensbroek-Sittard), heeft alle passagiers vanmorgen ruim een kilometer door de sneeuw laten banjeren.

De vrouw reed bij het wegrijden de verkeerde kant op. Oplettende reizigers wezen de chauffeur daar vervolgens op, die pikte de bemoeienissen van het klagende ov-volk niet en probeerde geraffineerd onder haar fout uit te komen. De passagiers zouden zelf gewoon achterlijk zijn geweest en in de verkeerde buslijn zijn ingestapt, namelijk 56 in plaats van 40.

Rechtsomkeert maken was echter geen optie, De chauffeur kwam met een ander plan. Ze donderde alle passagiers er bij de eerstvolgende halte gewoon uit. Haha! Zo kan het ook. Daardoor moesten de arme dialectsprekertjes een hele kilometer door de sneeuw teruglopen. Heerlijk, die Limburgse gastvrijheid.

Lisa van Dijk, één van de slachtoffers, zegt tegen De Limburger: "Eenmaal buiten zag ik de chauffeur snel het bordje ‘40’ naar ‘56’ draaien."

Zeg nu eerlijk, tovert dit bericht geen levensgrote glimlach op uw gezicht? Bij ons wel, een chauffeur die gewoon zoveel schijt aan passagiers heeft dat ze hen allemaal door de sneeuw laat ploeteren en dan ook nog sneaky de buslijn probeert aan te passen. Ludiek natuurlijk.

Als goedmakertje stellen wij een Limburgse vlaai-kortingsbon voor. Tasje koffie erbij en de gemiddelde Limbo is alles weer vergeten. Oh, en een NTI-cursus ABN, zodat ze op het Arriva-hoofdkantoor in Heerenveen geen tolk hoeven in te huren om te kunnen vaststellen wat de klacht precies is.

Alle artikelen geladen. Overzicht →