G-team judocoach misbruikt verstandelijk gehandicapte(n)
Binnenland

G-team judocoach misbruikt verstandelijk gehandicapte(n).

Nietsvermoedende wandelaars hebben afgelopen vrijdag in de bossen in het Limburgse Baarlo een 61-jarige man betrapt die zich op dat moment vergreep aan een 16-jarige verstandelijk beperkt meisje. 

Het gaat om de uit Baarlo afkomstige gemeenteambtenaar Sjaak S., die daarnaast tevens coach is van een team van handbalclub Cabooter Handbal Venlo en judolessen verzorgt bij het g-team bij judoclub Alcides, een equipe die bestaat uit louter zwakbegaafden.

Op het moment dat de wandelaars aanstalten maakten de twee aan te spreken, gingen hij en zijn slachtoffer er als een haas vandoor. Eén van de getuigen liet het er niet bij zitten, ging per auto op zoek naar het meisje die ze niet veel later plots zag fietsen. Daarop won de vrouw haar vertrouwen en vergezelde haar op weg naar haar ouders.

Misbruik in het bijzijn van 27-jarige dochter

Eenmaal thuis zou het meisje hebben verklaard dat ze inderdaad onzedelijk betast is door de man en dat dit bovendien allesbehalve de eerste keer zou zijn geweest. Het wordt allemaal nóg gekker: dat zou zelfs zijn gebeurd in het bijzijn van de 27-jarige geestelijk gehandicapte dochter van Sjaak S.

De politie heeft de man aangehouden. Het is nog niet bekend of hij zich heeft vergrepen aan meerdere slachtoffers.

Alle artikelen geladen. Overzicht →