Jonge provincialen terroriseren Brunssum
Binnenland

Jonge provincialen terroriseren Brunssum.

Zuid-Limburg, je zou maar veroordeeld zijn tot een woning in het zuidelijkste stukje Nederland. Niets te doen, onverstaanbare keelziektes die veel weghebben van een poging tot een gesprek voeren, jongeren die de nutteloosheid van de provincie inzien en om sociaaleconomische redenen massaal naar de randstad trekken en een laatste rustplaats van mensen die te krakkemikkig zijn nog tijdig te verkassen. 

De paar overgebleven jongeren die kansarm zijn en daardoor hun geboortegrond noodgedwongen wel trouw moeten blijven, maken er in Brunssum (ligt ergens tussen Heerlen en Sittard in) een teringzooi van.

Althans, dat meldt LOO-tv. De omroep baseert zich hierbij naar eigen zeggen op meldingen van politie, gemeente en politiek. Menig locatie in het pittoreske dorpje is inmiddels in handen van tuig. De situatie zou zelf zó nijpend zijn, dat het gros van de enclave rollatorbestuurders uit angst voor een grote mond en/of klappen hun kunstgebitten maar op elkaar houdt.

En dus maakt de gemeente jacht op ontspoorde jonge provincialen. Jongerenwerkers worden ingezet om de problematiek in kaart te brengen, winkeliers is verzocht camerabeelden en foto's zoveel mogelijk te delen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →