Links Amsterdam wil hogere salarissen voor zichzelf 

27 september 2018 - 11:02

Natuurlijk, natuurlijk. Het linkse verbond in Amsterdam, bestaande uit GroenLinks, D66, PvdA en SP, wil dat stadsdeelbestuurders van Noord, Centrum en Zuidoost maandelijks een hoger salaris opstrijken. Er moet 500 euro per persoon bij, per maand.

Op dit moment is het zo geregeld dat de hoogte van het maandloon bepaald wordt door het aantal inwoners in het stadsdeel. Zowel Noord, Centrum als Zuidoost zitten onder de 100.000 inwoners en dus krijgen bestuurders daar een vergoeding van 6.196 euro per maand.

En dan potjandosie nóg ontevreden zijn. De linkse coalitie vindt dat de bestuurders best 6.696 euro per maand mogen opstrijken, voor al het harde werk. Oh, en dat moet dan ook met terugwerkende kracht worden ingevoerd. Per 21 maart jongstleden. 

Graties geld waar niet voor gewerkt is

Op zich is dat heel grappig, daar de stadsdeelbestuurders pas op 30 mei geïnstalleerd zijn en zijn dus compensatie eisen voor een periode waarin zij helemaal niet gewerkt hebben. Snelle berekeningen wijzen een extraatje van 3.000 euro per persoon uit.

Nóg grappiger is de ruggengraatloze SP-fractie die notabene eerder dit jaar nog tegen het verhogen van de fractiebudgetten was. Nu zij zelf een graaimogelijkheid hebben ontdekt, is er opeens niets meer over van die houding.

VVD snapt niets van linkse zelfverheerlijkers

De Amsterdamse VVD heeft met verbazing kennisgenomen van de plannen: "Het is onbegrijpelijk dat juist deze linkse partijen ervoor kiezen om toch al vorstelijk betaalde stadsdeelbestuurders een loonsverhoging te geven."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie