Links blok heeft met Timmerfrans zijn beoogde zwaargewicht

Links blok heeft met Timmerfrans zijn beoogde zwaargewicht 

20 juli 2023 - 13:48

Zeg kennen jullie Paulus al? Paulus de boskabouter. Waarschijnlijk wel, want hij is oud. En woont al jaren in het woud, die kleine boskabouter. Maar nu komt Frans Timmermans weer tevoorschijn, omdat hij de nieuwe minister-president van ons land wil zijn.

Onze Timmerfrans heeft zich kandidaat gesteld om het samenvoegsel GroenLinks-PvdA te gaan leiden tijdens de aankomende verkiezingen voor de Tweede Kamer. En daarmee lijkt het linkse blok zijn gewenste zwaargewicht te hebben, het lijkt immers erg onwaarschijnlijk dat er nu nog een ander naar voren geschoven wordt die Timmermans nog opzij kan duwen.

Want hij heeft de laatste jaren als Eurocommissaris niet alleen een hoop politieke ervaring opgedaan, ook het postuur van de 62-jarige Timmermans heeft in Brussel indrukwekkende vormen aangenomen. Maar hij ruilt zijn baantje daar graag in voor een mogelijke verhuizing naar het Torentje in Den Haag.

In de laatste peiling van I&O Research wordt het linkse blok na de verkiezingen van 22 november de grootste partij van Nederland, met iets meer zetels dan de VVD en de BBB. En ook de peiling van Maurice de Hond wijst klimaatpaus Timmermans aan als favoriet, tenzij ook Pieter Omtzigt zich aan het front meldt.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml