Links collectief ageert tegen 'PVV en FvD-racisten'
Binnenland

Links collectief ageert tegen 'PVV en FvD-racisten'.

Zestig linkse organisaties (bestaande uit onder andere de Amsterdamse afdelingen van DENK, BIJ1, PvdA, SP en GroenLinks) hebben gisterenavond in de Emir Sultan moskee de handen ineen geslagen.

De zure linksmensjes pikken het niet langer: rechts addergebroed dat de pik heeft op migranten en voornamelijk moslims. Zij hebben hun krachten daarom gebundeld onder de naam Comité21, refererend naar de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Leuk feitje: 21 maart is toevallig ook de de internationale dag tegen racisme.

Dubbel feest dus voor links. De slachtofferrol is alvast besteld. Op 18 maart zullen demonstranten de Dam bevolken om onder het motto 'geen racisten in de gemeenteraden' een vuist te maken tegen PVV en Forum voor Democratie. Zij gaan u waarschuwen, want die twee partijen vertegenwoordigen extreemrechts gedachtegoed, zo is men knikkebollend met elkaar eens.

Maar wacht, er is meer. Het samengevoegde collectief zal ook speciale debattrainingen gaan geven. Dat is volgens hen nodig om extreemrechtse argumenten te kunnen bestrijden. Woordvoerster Saida Derrazi: "Wij willen waarschuwen tegen de groeiende invloed van extreemrechts."

Of dat waarschuwen zoals we van links gewend zijn gepaard gaat met rookbommen en vechtpartijen met de politie wachten we even af.

Alle artikelen geladen. Overzicht →