Upd: bekend NL over TivoliVredenburg-kinderfeest 

23 februari 2018 - 17:05

TivoliVredenburg in Utrecht organiseert sinds 2014 het kinderfeest My First Festival. Kinderen in de leeftijdscategorie tussen de twee en twaalf jaar kunnen er genieten van een leuke avond, met tal van muzikale activiteiten.

Afgelopen juni besloot de organisatie van het kinderfeest de editie een 'Wilde Westen'-thema te geven. Kinderen werd gevraagd een lasso en plaksnor mee te nemen. Tamelijk onschuldig dus. 

De extreemlinkse actiegroep De Grauwe Eeuw, da's een bonte verzameling uitkeringstrekkers die aangevoerd worden door Michael 'kinderen bedekken onder botsplinters en hersenen van Sinterklaas' van Zeijl Oh nee: grapje!, dacht er helaas niet zo over en deed aangifte tegen de cultuurorganisatie, wegens het gebruik van 'racistische stereotyperingen'.

De groep stelde dat cowboys voor een groot deel verantwoordelijk zijn voor de genocide op de oorspronkelijke bewoners van Amerika. Een beetje zoals nazi's de Joden uitmoordden zeg maar. Een overleg tussen De Grauwe Eeuw en TivoliVredenburg leverde volgens de groep niet een reeks aan excuzen en diepe buigingen "het gewenste resultaat" op, waarna de politie werd lastiggevallen met het linksgedram.

Inmiddels trekt De Grauwe Eeuw toch aan het langste eind. TivoliVredenburg gaat vanaf heden geen kinderfeestjes meer organiseren met cowboys en indianen. Dat beweert activiste Anousha Nzume, onderdeel van De Grauwe Eeuw.

VVD Tweede Kamerlid Dilan Yesilgöz, vicepremier Hugo de Jonge en zelfs Ferd Grapperhaus hebben zich inmiddels uitgesproken over de kwestie.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie