Links gelebber tussen GroenLinks en PvdA is gênante vertoning

Links gelebber tussen GroenLinks en PvdA is gênante vertoning 

14 juli 2023 - 12:46

De publieke handtastelijkheden tussen GroenLinks en de PvdA kennen geen grenzen. Nu is het Jesse Klaver die maar weer eens een dikke tongzoen uitdeelt terwijl iedereen er naar staat te kijken. Wat heeft hij gedaan? De wannabe Justin Trudeau heeft in een sterk opiniestuk nietszeggende ingezonden brief in *kuchkuch* kwaliteitskrant De Volkskrant laten weten dat hij lid is geworden van de PvdA

Dat twee totaal gemarginaliseerde partijen samen een grote partij worden als ze voortaan samen door het leven gaan, is een hele lieve, schattige en een totaal onrealistische, naïeve gedachte die alleen bij linkse mensen op kan komen. Want wie kijkt naar het aantal zetels dat de PvdA en GroenLinks momenteel in de Tweede Kamer hebben (respectievelijk 9 en 8) en oog heeft voor de recente ontwikkeling van beide partijen in de Tweede Kamer kan toch niet anders concluderen dan dat mensen niet heel erg meer op deze partijen zit te wachten.

GroenLinks verloor bij de vorige verkiezingen liefst zes zetels en waar de PvdA in 2012 nog 38 zetels had, blijft het nu al jaren steken op de schamele negen.

Het linkse ei van Columbus is nu dat als de twee partijen samen gaan, er sprake zal zijn van een, zoals Justin Jesse dat in sensatieblad De Volkskrant noemt, heuse linkse revolutie. Misschien heeft Jesse iets te veel films over Che Guevara gezien of misschien heeft hij net een vakantie in Cuba achter de kiezen en zich daar vergaloppeert aan de bruine rum, maar als twee partijen die al jarenlang een rol in de marge spelen samengaan, is er dus géén sprake van een linkse revolutie. Hou toch op. Maak jezelf nou niet groter dan dat je bent.

Sterker nog, de kans is veel groter dat een samenwerking tussen de PvdA en Groenlinks een linkse mislukking wordt. Een linkse sof. Een linkse zeper. Een links echec. Een linkse mispeer. Een linkse misser. Een linkse flop. Hoe je het wilt noemen. Ook omdat het publieke voetjevrijen tussen de twee nu al zo tering lang duurt, dat het allemaal een beetje sneu begint te worden.

Nu is meneer Trudeau Klaver lid geworden van de PvdA. Nou, poe poe. Grote jongen hoor. Wij denken dat de gemiddelde arbeider nu overtuigd is. Het enige verschil is dat de zogenaamde arbeiderspartij na Gerdi Verbeet, Lilianne Ploumen, Mei Li Vos, Job Cohen, Wouter Bos en noem ze allemaal maar op, een nieuwe bobo in maatpak rijker is.

Maar wat wil Jessetje dan met die samenwerking? We hebben geen idee. Zijn ingezonden briefje in De Volkskrant (kutkrant) staat vol holle frases als: 'De urgentie voor een links-progressieve samenwerking is groot.' 'Ik wil onze maatschappij bouwen op het idee dat we er voor elkaar zijn.' 'Dit is het begin van iets groters.' 'De politieke toekomst ligt open bij de Tweede Kamerverkiezingen in november.' 'De tijd voor samenwerking is nu.' 'Ik strijd ervoor iedereen echte financiële zekerheid te bieden.'

Okee Jesse.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml