Linkse jongerenorganisaties ageren 'ludiek' tegen Pegida
Entertainment

Linkse jongerenorganisaties ageren 'ludiek' tegen Pegida.

Okee, het bericht is al van gisteren. Toch hebben we het in politiek correct Nederland nog nergens kunnen vinden. En dat is toch opmerkelijk. Volgens het gros van ja-knikkend en wegkijkend Nederland is links subliem, de redding in barre tijden. Rechts daarentegen is de duivel die tweespalt zaait in de polders, verdeeldheid creëert binnen alles waar wij in Nederland voor staan.

MAAR. Watskebeurt? Op 26 november heeft Pegida, da's een organisatie die vooral uitblinkt in het opvoeren van tenenkrommend zielige toneelstukjes (denk aan: varkensmutsjes, een houten kruis met varkensbloed besmeuren, met een megafoon profeet Mohammed beledigen) een protestmars gepland in Nijmegen. 

Linkse jongerenorganisaties van SP, GroenLinks en PvdA hebben daarop besloten de handen ineen te slaan. Zij hebben de demonstratie van Pegida omgetoverd naar een sponsorloop met als naam 'Gelijk op Straat'.

Elke Pegida-betoger die op 26 november door de binnenstand van Nijmegen komt paraderen, levert een geldbedrag op. Dat bedrag zal worden gedoneerd aan de stichting Vluchtelingenwerk Nederland.

Volgens SP-lid Sam van der Wal, gaat het al inzamelen al best voortvarend en staat de teller momenteel op 27 euro per Pegida-demonstrant.

Wat nu als er geen Pegida-leden komen opdagen? Geeft niet, zo stelt van der Wal. Er zijn door het initiatief toch weer extra mensen bereid gevonden maandelijks een vast bedrag te doneren aan stichting Vluchtelingenwerk. Daarnaast is er al een vast startbedrag van 300 euro dat aan de stichting uitgereikt zal worden.

Alle artikelen geladen. Overzicht →