Linkse oppositie wil streep door rem op gezinshereniging

Linkse oppositie wil streep door rem op gezinshereniging 

08 september 2022 - 13:47

Momenteel vindt in de Tweede Kamer het asieldebat plaats. De situatie zoals die was in Ter Apel was namelijk verschrikkelijk om te zien en dus wil het kabinet een tijdelijke rem op gezinshereniging, totdat de chaos een beetje hersteld is zeg maar. 

'Logisch' zou je kunnen zeggen, maar daar is de linkse oppositie het niet mee eens. Farid Azarkan van DENK bijvoorbeeld sprak van een "vies compromis", dat indruist tegen het internationaal recht en "onmenselijk" is. Dan hebben we Kati Piri (PvdA), die zei dat het kabinet "levenslange trauma's op de koop toeneemt" door voorlopig geen gezinshereniging toe te staan, overigens tenzij de statushouders al een woning hebben. Suzanne Kröger (GroenLinks) zei "nog geen jurist" gehoord te hebben die denkt dat dit juridisch mogelijk is. De twee partijen hebben dan ook een oproep gedaan om de Raad van State om een spoedadvies te vragen.

Dan hebben we natuurlijk nog Sylvana Simons (BIJ1). Zij verweet het kabinet dat het ervoor kiest om mensenrechten te schenden en sprak van "koelbloedige politieke onwil en een totaal gebrek aan medemenselijkheid". Ze sprak van "misbruik van onze rechtsstaat". Christine Theunissen van de Partij voor de Dieren zei dat sprake is van "onbehoorlijk bestuur" omdat het kabinet het zou laten aankomen op een gang naar de rechter.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml