Linksvrouw wast aanraders wit
Buitenland

Linksvrouw wast aanraders wit.

Een Duitse politica/vluchtelingenwerker heeft gejokt over de afkomst van haar drie verkrachters uit angst voor maatschappelijke vergelding tegen asielzoekers. De 24-jarige Selin Gören werd op een januariavond belaagd in een speeltuin te Mannheim.

De dame van de linkse jeugdbeweging Solid werd gedwongen seksuele handelingen te verrichten op de mannen. Ze ging direct naar de politie maar beschreef de smeerlappen als Duitssprekenden, in plaats van Farsi of Arabisch-sprekenden, aldus The Daily Mail

Een vriendin overtuigde haar om alsnog de waarheid te vertellen. Mejuffrouw Gören was echter als de dood dat haar mishandeling "meer haat zou oproepen richting migranten in Duitsland". Het idee dat mensen verontwaardigd zouden reageren op haar verkrachting stond haar erg tegen. 

Het idealistische slachtoffer schreef haar problemen van zich af in een brief aan een fictieve vluchteling. "Het spijt me heel erg dat jouw seksistische en grensoverschrijdende behandeling van mij, agressief racisme kan voeden."

Alle artikelen geladen. Overzicht →