Lintjesregen: Claudia de Breij krijgt koninklijke onderscheiding

Lintjesregen: Claudia de Breij krijgt koninklijke onderscheiding 

26 april 2021 - 14:00

De jaarlijkse lintjesregen... Wat u er ook van vindt: ook dit jaar worden weer vele Nederlanders onderscheiden vanwege 'speciale verdiensten voor de samenleving'. Zo ook cabaretière Claudia de Breij, zij ontving vandaag van de burgemeester van Utrecht een koninklijke onderscheiding.

Dit betekent dat De Breij zich voortaan Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw mag noemen. Super leuk, maar waarvoor dan? Ze werd "niet alleen onderscheiden voor haar artistieke betekenis, maar ook voor haar grote sociaal-maatschappelijke betrokkenheid".

Zo is (of inmiddels was) De Breij ambassadeur voor tal van maatschappelijke organisaties zoals onder meer het Ronald McDonald Huis, UNICEF Nederland, het Nationaal Comité 4 en 5 mei en de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker. Ook is ze zeer betrokken bij de LHBT-gemeenschap in Nederland.

Andere bekende Nederlanders die een lintje mochten ontvangen zijn: Fotograaf Govert de Roos,  journalist en tv-maker Derk Bolt, presentatrice Olga Commandeur en Marinou Arends. In totaal zijn 2.832 mensen in de prijzen gevallen, waaronder een 110-jarige vrouw uit Aruba.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.