Uitslagen Eredivisie
Sport

Uitslagen Eredivisie.

Uiteraard kijken de meeste mensen uit naar de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord niet morgen gespeel wordt, maar ook vanavond stond er voetbal op het program.

Uitslagen
Go Ahead - FC Twente: 0-2
Hoewel de eindstand het niet deed vermoeden, had FC Twente zaterdagavond in de tiende speelronde van de eredivisie weinig moeite met provinciegenoot Go Ahead Eagles. Na negentig minuten stond er in De Adelaarshorst 0-2 op het scorebord. Dat was een schamele afspiegeling van de krachtsverhoudingen in het veld. Yaw Yeboah maakte net voor rust het eerste doelpunt. Bersant Celina verdubbelde in de 88e minuut de score met een schot van afstand. De aanvaller raakte ook nog twee keer de paal.
PSV - Sparta Rotterdam: 1-0
Bart Ramselaar heeft PSV aan een thuiszege op Sparta Rotterdam geholpen (1-0). De middenvelder maakte in de 77e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd.

Hij tekende pas voor de derde treffer van PSV in vijf competitiewedstrijden dit seizoen in het Philips-stadion. PSV klom door de zege naar de derde plaats van de eredivisie met zes punten minder dan koploper Feyenoord en een punt minder dan nummer twee Ajax.

Feyenoord en Ajax ontmoeten elkaar morgen in De Kuip.

Roda JC Kerkrade - ADO Den Haag: 1-1
Roda JC heeft met pijn en moeite een punt gered uit de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag (1-1). In eigen huis leken de Limburgers zaterdagavond op de zesde competitienederlaag af te stevenen totdat aanvaller Mitchel Paulissen vijf minuten voor tijd met een vrije trap de gelijkmaker aantekende. Door het puntje heeft Roda de laatste plek in de eredivisie in ieder geval voor een dag overgedragen aan FC Groningen.

De Limburgers begonnen vol zelfvertrouwen aan het duel, wellicht opgedaan vorige week in Rotterdam, waar voor het eerst dit seizoen werd gewonnen. ADO Den Haag zocht vooral naar het goede gevoel na vijf nederlagen op rij na een puike seizoensstart. Halverwege de eerste helft namen de spelers van ADO-coach Zeljko Petrovic het initiatief over van Roda. Edouard Duplan drukte in de 37e minuut het krachtsverschil in een score uit door een rebound achter doelman Benjamin van Leer te tikken.

In een wedstrijd met weinig kansen leek dat lang de beslissing. Paulissen bezorgde Roda met pas het tweede Roda-doelpunt in het Parkstad Limburg Stadion alsnog een puntje.

Willem II - FC Utrecht: 0-1
FC Utrecht heeft zaterdagavond Willem II in blessuretijd verslagen. Sébastien Haller maakte het enige en beslissende doelpunt, zijn zesde goal van dit seizoen (1-0).

Willem II speelde een uur met tien man na een rode kaart van spits Fran Sol. Die numerieke meerderheid kon FC Utrecht aanvankelijk niet uitbuiten. Totdat de tot op dat moment onzichtbare Haller genadeloos toesloeg.

Alle artikelen geladen. Overzicht →