Nederland verliest van Frankrijk
Sport

Nederland verliest van Frankrijk.

Het Nederlands Elftal speelt vanavond haar derde WK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk, de nummer twee van het afgelopen EK. Wij zullen u live op de hoogte houden van de tussenstanden in de poule van Oranje.

20:45

Wit-Rusland - Luxemburg: 1-1

1-0 (80') Pavel Savitskiy

1-1 (85') Aurelien Joachim

Nederland - Frankrijk: 0-1

0-1 (30)' Paul Pogba

Het Nederlands elftal heeft vanavond voor eigen publiek van Frankrijk verloren. Een fout van doelman Maarten Stekelenburg en een misvatting van scheidsrechter Damir Skomina braken Oranje uiteindelijk op (0-1).

Stekelenburg mocht zich aanrekenen dat Paul Pogba na een half uur de score opende met een afstandsschot. Een fout van de ervaren arbiter Damir Skomina stond even voor rust een mogelijke gelijkmaker van Oranje in de weg. De Sloveen zag niet dat Laurent Koscielny de bal in zijn eigen strafschopgebied met een arm beroerde na een schot van Vincent Janssen.

Nederland heeft door de nederlaag een achterstand van drie punten op Frankrijk en Zweden. De groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het WK. De acht beste nummers twee van negen poules krijgen een herkansing in de play-offs.

Zweden - Bulgarije: 3-0

1-0 (39') Ola Toivonen

2-0 (45') Oscar Hiljemark

3-0 (58') Victor Nilsson Lindeloef

Alle artikelen geladen. Overzicht →