Liveblog: Aanslag Londen 

04 juni 2017 - 17:14

In hartje Londen reed vannacht een bestelbusje in op een groep mensen op de London Bridge. Vervolgens werden er meerdere mensen neergestoken op Borough Market. De brug is afgezet. Zowel hulpdiensten als veiligheidsdiensten zijn ter plekke. 

Update 17.14 uur:

De politie in Londen weet wie de daders van de aanslag zijn: de identiteit van de drie terroristen is vastgesteld. Hun namen worden echter voorlopig nog niet vrijgegeven, meldt de BBC.

Update 14.41 uur:

Volgens Sky News heeft de Londense politie inmiddels twaalf verdachten aangehouden. De arrestaties zijn verricht tijdens invallen van een speciale antiterreureenheid in het oosten van de stad.

Update 12.50 uur:

De Britse premier Theresa May heeft aangegeven dat er te veel tolerantie is voor extremisme in het Verenigd Koninkrijk. Op een persconferentie over de twee aanslagen, die gisteravond werden gepleegd, veroordeelde zij de "boosaardige" ideologie van de daders. "Het is tijd om te zeggen: genoeg is genoeg. De daders van de aanslagen hadden allemaal één ding gemeen: een radicaalislamitische achtergrond. Daar moet harder tegen worden opgetreden." Verder beweerde May dat er in Groot-Brittannië de afgelopen tijd vijf aanslagen zijn verijdeld.

Update 10.52 uur:

De Britse premier Theresa May zal zometeen een persconferentie geven. Via onderstaande livestream kunt u deze bekijken:

Update 10.45 uur:

Het dodental is inmiddels opgelopen naar zeven, meldt The Telegraph. Er wordt nadrukkelijk opgeroepen de gebieden rondom London Brigde en Borough Market te mijden.

Update 09.30 uur:

De politie heeft drie verdachten van de aanslag doodgeschoten, meldt The Guardian. Men gaat er niet vanuit dat er nog andere verdachten op de vlucht zijn.  Tot op heden zijn er 48 gewonden  naar het ziekenhuis overgebracht.

Update 00.46 uur:

De politie lost schoten op de Borough Market, waar al zeker drie mensen zouden zijn neergestoken. 

Update 00.43 uur:

Volgens de BBC is het Londense politieteam op zoek naar drie bewapende verdachten. 

Update 00.31 uur:

Op Twitter bieden mensen uit de omgeving hulp en opvangplekken aan voor slachtoffers. Een ooggetuige zegt het volgende aan de Engelse zender LBC: "Een busje kwam vanaf London Bridge, reed langs de stoplichten en reed op de trappen af. Veel mensen werden omver gereden. Toen stapten drie mannen met lange messen uit. Ze liepen over Borough High Street en staken willekeurig mensen neer. Ik zag een jong meisje dat in de borst was gestoken. Ik zei tegen mijn passagier dat ik een dader zou rammen. Ik draaide me om en probeerde het, maar hij stapte op tijd opzij."

Update 00.19 uur:

Een tweede incident vindt plaats op de Borough Market in Londen. Agenten zijn nog terughoudend over het vrijgeven van informatie. Drie mannen zouden de keel van willekeurige voorbijgangers hebben doorgesneden. 

Update 23.30 uur:

Rond 23.30 Nederlandse tijd kwam de eerste berichtgeving over een busje die op de London Bridge inreed op voetgangers. Hierbij zouden meerdere gewonden zijn gevallen. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie