Liveblog: explosie Manchester
Buitenland

Liveblog: explosie Manchester.

Na een concert van de Amerikaanse zangeres Ariana Grande in de Engelse stad Manchester zijn vannacht zeker 22 doden en 59 gewonden gevallen na een explosie. De politie gaat uit van een terreurdaad.

Update 08.42:

De politie heeft ondertussen gemeld dat de dader, bij het tot ontploffing brengen van zijn geïmproviseerde bom, ook om het leven is gekomen, aldus The Guardian.

Ariana Grande toonde enkele uren na de aanslag gebroken haar medeleven.

Update 08.15:

Chief constable Ian Hopkins bevestigd dat het dodental, als gevolg van de zelfmoordaanslag bij het concert van Ariana Grande in Manchester, is opgelopen naar 22. Zeker 59 mensen raakten gewond.

Update 03.15:

Twee anonieme Amerikaanse officials meldden tegen een verslaggever van Reuters dat de eerste aanwijzingen duiden op het werk van een zelfmoordterrorist.

Update 03.18:

Premier Theresa May reageert op de aanval in Manchester. "We gaan er alles om doen om de details boven tafel te krijgen. De politie gaat ervan uit dat het om een terroristische aanslag gaat".

Update 02.09 uur: 

Ben Wallace, de Britse minister van Veiligheid, roept op tot waakzaamheid. Hij noemt de aanval een terreurdaad. De politiediensten erkennen die mogelijkheid, maar willen nog wachten op bevestiging door verder onderzoek.

Update 02.47 uur:

Een paar uur na de explosie wordt een groter gebied rondom de Manchester Arena ontruimd. Er was opnieuw een knal te horen, volgens de politiediensten omdat er een verdacht item gecontroleerd tot ontploffing werd gebracht. 

Update 01.42:

De beweging #RoomForManchester komt op gang. Concertgangers wordt onderdak aangeboden in woningen en hotels in de buurt van de aanslag. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →