Meelul-topic: Eredivisie nadert ontknoping
Binnenland

Meelul-topic: Eredivisie nadert ontknoping.

Mogge, allen. Op Neerlandsch hoogste voetbalniveau wordt het met de week spannender. Wie had verwacht dat PSV een ogenschijnlijk niet meer goed te maken 2-0 achterstand tegen AZ gisteren nog omzette in een 2-3 overwinning?

En wie gaf er op voorhand een stuiver voor de zeges van Roda JC en Sparta (beiden 3-2 tegen respectievelijk PEC Zwolle en VVV-Venlo)?

Het kampioenschap lijkt zo goed als beslist. Nummer twee Ajax heeft met nog vijf duels te spelen inmiddels een achterstand van tien punten op de zwijnende Eindhovenaren. Vanmiddag kan de ploeg die net zo speelt als dat coach Erik ten Hag uitblinkt bij persconferenties, het gaatje verkleinen tot zeven punten.

Lijkt niettemin uitstel van executie. PSV kan volgende week in een rechtstreeks duel met Ajax voor de 24e keer in de historie landskampioen worden.

Voor FC Twente lijkt een rampscenario in de maak. Door de overwinningen die Roda JC, NAC en Sparta gisteren behaalden is de achterstand op de nummer zeventien inmiddels vier punten. Mocht FC Twente vandaag thuis niet winnen van Feyenoord, dan lijkt rechtstreekse degradatie onafwendbaar.

De stand in de Eredivisie is nu als volgt.

Wij zullen dit topic de hele dag updaten. We beginnen vanmiddag om 12.30 uur met FC Utrecht - ADO Den Haag, supporters van beide clubs hebben gisteren trouwens samen gefeest. Zo kan het ook.

Twee uur later staan de wedstrijden FC Twente - Feyenoord en de Derby van het Noorden tussen SC Heerenveen en FC Groningen op het programma. We sluiten de voetbalzondag af in Amsterdam, waar Ajax de laatste strohalm die het landskampioenschap heet moet zien te grijpen.

12.30 uur

FC Utrecht - ADO Den Haag: 3-3

43' Van der Streek (1-0)

54' Johnsen (1-1)

69' Beugelsdijk (1-2)

73' Kerk (2-2)

90' Hooi (2-3)

90' Labyad (3-3)

14.30 uur

FC Twente - Feyenoord: 1-3

19' Boetius (0-1)

22' Maher (1-1)

68' Berghuis (1-2)

76' Jorgensen (1-3)

SC Heerenveen - FC Groningen: 1-1

31' Vlap (1-0)

55' Van Weert (1-1)

16.30 uur

Ajax - Heracles Almelo: 1-0

62' Neres (1-0)

Wie wordt er kampioen?
PSV
Ajax
Created with PollMaker
Wie degradeert rechtstreeks?
Roda JC
FC Twente
Sparta Rotterdam
Created with PollMaker
Alle artikelen geladen. Overzicht →