Lockdown en alles dicht, toch 'laagste aantal scheidingen sinds jaren'

Lockdown en alles dicht, toch 'laagste aantal scheidingen sinds jaren' 

16 november 2021 - 10:02

Hoe kan dit nu? We hebben al sinds anderhalf jaar met corona te dealen wat dankzij het fantastische kabinetsbeleid dus neerkomt op een lockdowntje hier en daar; thuis zitten, thuis werken en anders alleen 's-middags eventjes naar de kroeg (met QR-code) of een weekje Dansen met Janssen. Vanzelfsprekend dat u dus noodgedwongen ook superveel tijd met uw man/vrouw/het doorbrengt.

Wij worden ook zo langzamerhand helemaal gek thuis, maar toch is het aantal scheidingen nog nooit zo laag geweest als nu. De cijfers van het CBS lieten de afgelopen maanden al lage aantallen zien, maar de meest recente cijfers, 1.934 scheidingen in de maand september, zijn uitzonderlijk laag. En dat terwijl het aantal huwelijken weer flink in de lift zit.

Dit hadden wij niet verwacht en de experts ook niet. Zeker toen langzaamaan alles weer open kon en de onzekerheid rond corona afnam, hadden zij een 'inhaaleffect' verwacht. Alleen kwam die er nooit. Een verklaring moet gezocht worden in het feit dat u nog steeds een hekel aan uw partner heeft, maar u niet weet wat u anders moet. Zo zijn de huurprijzen van woningen zo hoog, dat u een flink deel van uw inkomen in een bodemloze put moet gooien. Om over de koopmarkt maar helemaal te zwijgen, dat lukt u in uw eentje sowieso niet. 

Daarom blijft u maar lekker zitten waar u zit. Kaspar Scheltema, CEO van het online scheidingsplatform Uitelkaar.nl verwacht overigens dat de daling met de nieuwe lockdown in het vooruitzicht nog even zal aanhouden, maar als de onzekerheid rond corona afneemt, het inhaaleffect uiteindelijk wel te zien zal zijn.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml