Lockdown met kerst en Nieuwjaar: helemaal prima!

Lockdown met kerst en Nieuwjaar: helemaal prima! 

20 december 2021 - 12:33

Een lockdown met kerst en Nieuwjaar is prima. Dat zijn toch dagen waarop er niks te doen valt, behalve consumeren, zuipen, vreten, en vieren wat er niet te vieren valt. Wat kan het iemand schelen dat er ooit een Christus geboren is, die voor de rest alleen maar voor eeuwenlange ellende gezorgd heeft, met z’n katholieke kerk, z’n christelijke leer, z’n tien geboden, en z’n neiging om de voeten te wassen van prostituées, wat overigens allemaal beschreven staat in de Bijbel, een boek dat nog vervelender is dan de romans van fucking Arnon Grunberg. En wat kan het iemand schelen dat er binnenkort een nieuw jaar is, het nu al vermaledijde 2022, waarin corona de vlag nog hoger zal hijsen dan tevoren, waarin regeringen dingen beslissen die nergens toe leiden, waarin aardbevingen, overstromingen en terroristische aanslagen de boventoon zullen voeren, en waarin met spanning zal gewacht worden op 2023, in de wankele hoop dat het dan met dát jaar iets zal worden. Vergeet het.

Maar goed, wat te doen in deze nieuwe lockdown tijdens de koude decemberdagen en met de wanhoop als leidraad? Nou, je kunt binnen je vier muren blijven, een blik vegetarische zalm en een fles fluitjeswijn openen, en voor je uit zitten staren, met je gedachten helemaal ergens anders, bijvoorbeeld in een sm-kelder, waar je wordt vastgebonden door een oude hoer, die je vervolgens van de zweep laat proeven, je tepels insmeert met honing en dan een partij bijen op je loslaat. Wat je net zo goed kunt doen is, als je een partner hebt, ruzie maken, omdat jullie door alles wat er aan de hand is in de kutmaatschappij, op de rand van de waanzin staan, de zenuwen totaal niet meer de baas zijn, zo gek als een klemmende achterdeur zijn geworden, en zin hebt om elkaar te wurgen, en in één moeite door dan ook maar de kat tegen het plafond te pletter te keilen.

Wat je ook kunt doen is de lockdownregels aan je laars lappen, en des nachts in de mistige duisternis de baan opgaan, op zoek naar gelijkgestemden, en als je die gevonden hebt, kun je samen in een portiek drugs gaan zitten gebruiken, en praten over de toekomst, die volgens jullie niet eens bestaat, en als ze toch zou bestaan, welke toekomst zou dat dan zijn? Een toekomst vol miserie, lelijkheid, troosteloze dagen, geweld, gebrek aan kennis, stilstand van de vooruitgang, en over de straten zwalkende hulpelozen die om een aalmoes smeken, en in hun geopende vieze hand die naar je toereikt kun je een rochel deponeren, en dan zeg je: ‘Ga een baantje zoeken als CEO van Google Nederland, verschrikkelijke loser.’ Ja, dat kun je allemaal doen, maar heeft het ook enige zin? Welnee, niks heeft immers zin, behalve de liefde, de dood, de terugkeer naar de levenden, en een nieuw bestaan, dat nog veel zinlozer is dan het vorige.

Gloort er dan nergens een lichtje, ergens aan het eind van de tunnel? Nee hoor. Wat je trouwens ook kunt doen is op bezoek gaan bij je demente grootmoeder, en tegen haar zeggen dat de Duitsers op komst zijn, en dat het niet 2022 is maar 1940, en je maakt haar wijs dat ze een communiste is die door de nazi’s zal opgepakt worden, behalve als ze zo snel mogelijk achter de potplant schijt. En terwijl ze daarmee bezig is, open je het raam, en je schreeuwt: ‘Booster! Booster! Booster!’ Daarna ga je weer naar huis, en onderweg word je tegengehouden door de politie omdat je de lockdown niet respecteert (je draagt geen mondmasker, je handen zijn niet gewassen, en je houdt geen anderhalve meter afstand van je eigen schaduw), en je zegt tegen de politie: ‘Ik ga nu wegvliegen’, en je vliegt inderdaad weg, maar de politie vliegt met je mee, en alweer is alles zinloos.

 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.