LOL: 'Milieu-inspecteur verruilt baan voor functie Tata Steel'

LOL: 'Milieu-inspecteur verruilt baan voor functie Tata Steel' 

03 februari 2023 - 11:00

Welkom in de echte wereld. Zodra iemand ergens wat centen extra kan verdienen, is het gauw gedaan met principes. Volgens De Volkskrant is een ervaren milieu-inspecteur, die namens de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied toezicht hield op Tata Steel, per 1 januari overgestapt naar de staalfabrikant.

Tata Steel, dat is toch dat bedrijf in IJmuiden dat het milieu sloopt en omwonenden onder andere blootstelt aan te hoge concentraties giftige stoffen? Precies! En daarom staat dat bedrijf onder toezicht, en dat is lastig en dan kun je beter de milieu-inspecteur wegkopen. 

"Dit is de macht van het geld", aldus Benedicte Ficq, die eerder aangifte deed tegen Tata Steel namens 1.200 omwonenden en tientallen stichtingen. "Dat je kennis wegkoopt bij de overheid die je controleert, zodat je makkelijker je vervuilende gang kunt gaan."

Een Tata Steel-woordvoerder vindt het allemaal leuk en aardig maar noemt dit "insinuaties" en "leuk voor aan de borreltafel" en ontkent dat de staalfabrikant de controlerende instantie probeert te verzwakken. "Sterker nog, wij zijn juist gebaat bij een inhoudelijk sterke toezichthouder."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml