LOL: omstreden islamschool heeft 'maar' 40 leerlingen
Binnenland

LOL: omstreden islamschool heeft 'maar' 40 leerlingen.

HAHA. Er is goed gehoor gegeven aan de oproep van islamitische basisscholen aan ouders om hun kids niet te dumpen op de inmiddels talloze keren uitgekotste islamitische middelbare school in Amsterdam Nieuw-West. Er zitten namelijk niet de 'begrote' 186 leerlingen op de school, maar slechts 40.

En dat heeft grote gevolgen voor de financiering, zo laat RTL Nieuws weten op basis van gegevens van de gemeente Amsterdam. Elke school krijgt op basis van het aantal leerlingen gratis geld van de overheid. Hoeveel precies is geheim niet duidelijk, maar in 2015 ging het gemiddeld om 7.863 euro per leerling.

Grote kans dus dat deze IS-sympathiserende school moet sluiten. En dat is misschien maar goed ook aangezien het bestuur al een andere locatie begon te eisen en weigerde mee te werken aan een oriënterend onderzoek van de Inspectie naar de onderwijskwaliteit.

Aan het begin van het schooljaar kregen de onschuldige kids die wél naar de school wilden bovendien al een 'warm onthaal' toen Het Identitair Verzet het nodig vond om de school te 'bezetten'. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →