LOL: Vrouwenrechten-bolwerk Saudi-Arabië sponsor WK-vrouwen

LOL: Vrouwenrechten-bolwerk Saudi-Arabië sponsor WK-vrouwen 

02 februari 2023 - 10:36

Bij de FIFA leren ze het ook nooit. De wereldvoetbalbond heeft een deal gesloten met Saudi-Arabië over sponsoring van het WK-vrouwenvoetbal. De organisatie van dat WK in Australië en Nieuw-Zeeland heeft om opheldering gevraagd.

Saudi-Arabië, dat land kent u waarschijnlijk wel als dat land in het Midden-Oosten waar iedereen in vrijheid en blijheid leeft, waar vrouwen dezelfde rechten als mannen hebben, lekker kunnen werken als ze dat willen, kunnen studeren en de haren kunnen laten wapperen. Het land waar het bovendien niet uitmaakt of u op mannen of vrouwen valt, iedereen mag zeggen wat hij wil en totaal niet onder terreur van een stelletje islamitische heersers leeft. Zeg maar bijna net zo'n paradijs als Qatar.

Helaas, niet dus. Maar goed, dit land gaat het WK-vrouwenvoetbal sponsoren. Niet omdat ze zoveel met vrouwenrechten hebben natuurlijk, maar vooral om een beter imago te krijgen. Maar daar trappen wij niet in! En de voetbalbonden van Australië en Nieuw-Zeeland ook niet. Zij reageerden "geschokt en teleurgesteld" over het feit dat de FIFA de gastlanden van het WK niet van tevoren heeft geraadpleegd.

Amnesty International mengde zich er ook meteen in door zich af te vragen hoe het kan "dat de Saudische toerismedienst een wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen kan sponsoren als je als vrouw in Saudi-Arabië niet eens een baan kunt hebben zonder de toestemming van een man".

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml