Lonely Planet: Sri Lanka en Zimbabwe toffe vakantielanden
Raar

Lonely Planet: Sri Lanka en Zimbabwe toffe vakantielanden.

Heeft u uw vakantie voor volgend jaar al geboekt? Reisgids Lonely Planet heeft zoals elk jaar de places to be voor u alvast op een rijtje gezet. Opvallend: landen als Sri Lanka en Zimbabwe staan in de top 3 van beste vakantiebestemmingen.

Even voor de duidelijkheid: in Sri Lanka werd in maart van dit jaar nog de noodtoestand uitgeroepen vanwege een golf van geweld tegen moslims. Verder zijn er waarschuwingen voor seksueel geweld tegen vrouwen in toeristenoorden.

En Zimbabwe? Tja, waar moeten wij beginnen... Ook dat land komt nogal eens negatief in het nieuws. Ook hier hebben vrouwen last van geweld en gaat de toch al niet al te gefortuneerde bevolking bovendien gebukt onder een torenhoge inflatie.

Is de redacteur bestemmingen van Lonely Planet dan volledig op zijn achterhoofd gevallen? Blijkbaar niet, want volgens hem is het recente geweld in Sri Lanka echter "meer uitzondering dan regel" en zou het inmiddels weer veiliger zijn voor reizigers. In Zimbabwe is de hoge inflatie weliswaar een probleem maar brengt toerisme harde valuta in het land.

Kortom, boeken maar!

Alle artikelen geladen. Overzicht →