Lopen de stemmers van BBB over naar Omtzigt?

Lopen de stemmers van BBB over naar Omtzigt? 

22 augustus 2023 - 14:27

Nadat een heleboel politici gillend zijn weggerend uit de politiek zijn er ook mensen die staan te popelen om weer terug te komen. Naast Henk Krol komt een oude bekende terug: niemand minder dan Pieter Omtzigt. Hij heeft dit weekend zijn eigen partij 'Nieuw Sociaal Contract' opgericht en daarmee hoopt hij de verkiezingen niet te winnen.

Ja, u las het goed. Pieter Omtzigt vindt het leuk in de politiek maar hoopt niet dat hij te veel stemmen krijgt. Maar of (zijn fans) de stemmers daarnaar zullen luisteren is natuurlijk maar de vraag. Op straat zijn de mensen wel enthousiast over deze partij. We hadden in de Nederlandse politiek toch nog niet zoveel partijen.

Opiniepeiler Maurice de Hond komt in zijn peilingen nu uit op 27 zetels voor Omtzigt. Dat zijn volgens Maurice stemmers die bij de BBB vandaan komen: “De Boer Burger Beweging stond op een gegeven moment zelfs op meer dan dertig zetels. Was afgelopen weekend al gehaald naar rond de 21 en daarvan denkt bijna de helft liever op Pieter Omtzigt te gaan stemmen.” Dat is natuurlijk niet zo leuk nieuws voor Caroline van der Plas. Op straat kiezen mensen ook eerder voor Pieter: “Als ik moet kiezen Omtzigt omdat ik vind dat hij het met de toeslagenaffaire heel goed deed.” Toch is niet iedereen heel enthousiast: “Oh nee die galbak.”

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml