Loterijverlies fuckt Staatsloterij
Binnenland

Loterijverlies fuckt Staatsloterij.

De organisatie Loterijverlies bv heeft via de rechtbank in Den Haag beslag gelegd op 121 miljoen euro aan tegoeden van de Staatsloterij. Dit tegen het zere been van de Staatsloterij, dat een kort geding heeft aangespannen om de beslaglegging ongedaan te laten maken.

Eerder bepaalde de Hoge Raad al dat de Staatsloterij tussen 2000 en 2008 haar deelnemers heeft belazerd en dat het aankoopbedrag aan vele duizenden deelnemers moet worden terugbetaald. Volgens Ferdy Roet, bestuurder van Loterijverlies die naar eigen zeggen ongeveer 200.000 voormalige deelnemers aan de Staatsloterij vertegenwoordigt, zit er vooralsnog weinig schot in de zaak: "De rechter stemt natuurlijk niet zomaar in met een beslaglegging."

In een reactie laat de Staatsloterij weten: "Ferdy Roet is door de rechter inmiddels definitief geschorst als bestuurder van Stichting Loterijverlies vanwege financiële malversaties. Roet gaat nu door alsof er van een schorsing geen sprake is. De Staatsloterij zal de rechter verzoeken deze onnodige, niet onderbouwde en overdreven beslaglegging nietig te verklaren". Het kort geding dient komende vrijdag om 10.00 uur, zo weet het AD.

Wij interviewden de immer goedlachse self-made millionaire Roet in het verleden al een keertje:

Alle artikelen geladen. Overzicht →