Lotto-trekking op tv = fake 

24 januari 2018 - 15:06

Bij PowNed zijn we weer een illusie armer, want helemaal niets is wat het lijkt. U wordt massaal beetgenomen. De Lotto-trekking die wekelijks op zaterdagavond 'live' wordt uitgezonden op kwaliteitszender SBS6 is niet echt.

De NOS meldt dit na een tip van een Lotto-speler met een scherp oog. Het viel deze speler op dat bij het vallen van de balletjes steeds dezelfde beelden worden gebruikt, of de '8' moet bij de trekking van 9 en 16 december door een toevallige speling van het lot op precies exact dezelfde manier gevallen zijn.

De Lotto ontkent dan ook maar niet: "Het vallen van de balletjes is individueel gefilmd en wordt voor elke tv-uitzending aan elkaar gemonteerd op basis van de vastgestelde trekking door de notaris eerder die dag", laat een woordvoerder van Lotto aan de omroep weten in een reactie.

Omdat u nu natuurlijk compleet in shock bent, heeft de loterij vandaag besloten om op de website een disclaimer te zetten met een uitleg hoe de tv-uitzending in elkaar zit. Overigens is die trekking van de notaris toegankelijk voor publiek, dus u kunt altijd controleren of dit allemaal wel eerlijk gaat.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie