Louis van Gaal: 'Kuip blijft oude troep'

Louis van Gaal: 'Kuip blijft oude troep' 

13 juni 2022 - 15:38

Louis van Gaal vond het gisteren nodig om De Kuip in Rotterdam af te doen als "oude troep", de faciliteiten zijn volgens hem niet meer van deze tijd en sowieso is er maar één stadion in Nederland dat voor het Nederlands elftal voldoet en dat is de Arena. Nu zegt Louis wel vaker gekke dingen, maar dit was nogal tegen het zere been van veel Feyenoorders waaronder Willem van Hanegem.

Hoe dan ook, vandaag tijdens de laatste PersCo voor het duel tegen Wales neemt hij niks van zijn woorden terug: "Voor de fans had ik het misschien wat minder hard kunnen zeggen, omdat de fans nooit de binnenkant van de kleedkamers of de binnenkant van een stadion zien", aldus Van Gaal.

"Maar ik doe dat wel. De Kuip is natuurlijk een kolkend stadion, met geweldig publiek en een fantastische grasmat. Dat heb ik ook al eerder gezegd. Maar het gaat om de faciliteiten die een stadion geeft aan een technische en medische staf. Selectie en staf bestaan tegenwoordig uit ongeveer vijftig personen en die mensen moeten in de catacomben ruimte en plaats vinden. Dat kan niet in De Kuip."

De Kuip heeft geen aparte kamer voor de technische staf van Oranje. "En dan zijn er drie toiletten, voor vijftig personen", zei Van Gaal. "En dat nog bij een belangrijke wedstrijd, als iedereen nog een beetje extra zenuwachtig is. Ik had het dus niet over het veld, de sfeer en het publiek. Dat is allemaal in orde in De Kuip. Dat heb ik dus ook niet bedoeld. Maar de voorwaarden om tot een goede wedstrijd te komen, die faciliteiten, zijn er niet. Of ze zijn verouderd, of gedateerd. Ik heb gelezen dat mijn woorden wat hebben losgemaakt, maar fans kunnen dat niet beoordelen."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml