Loverboy buit gehandicapte seksueel uit, 2 jaar de bak in
Binnenland

Loverboy buit gehandicapte seksueel uit, 2 jaar de bak in.

Nou zeg, een hoeraatje voor de rechtspraak in Nederland. Een 24-jarige Arnhemmer is vandaag veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar voor seksuele uitbuiting van een net achttienjarige vrouw met verstandelijke beperking.

De loverboy zou zijn 'vriendin' - nogmaals het gaat om een jonge vrouw met een verstandelijke beperking die sociaal gezien functioneert op het niveau van een negenjarige - hebben wijsgemaakt dat hij 'huisje boompje beestje' met haar wilde.

Alleen, ze moest wel eerst geld voor hen beiden verdienen. Wat dus betekende dat ze in de prostitutie moest werken. Haar moeder belde de politie toen ze het vermoeden kreeg dat ze tegen haar wil werd vastgehouden.

De Arnhemmer blijkt ook nog eens een recidivist te zijn, want hij zit nog in een proeftijd na een veroordeling voor mensenhandel (destijds bij een 17-jarig meisje). Het jaar voorwaardelijk dat hij toen kreeg, moet hij nu alsnog uitzitten. Ondanks dit alles vond de rechtbank 2 jaar in totaal wel voldoende, meldt Omroep Gelderland.

Alle artikelen geladen. Overzicht →