LTO: 'Niet te geloven dat plannetje TimmerFrans er doorheen is'

LTO: 'Niet te geloven dat plannetje TimmerFrans er doorheen is' 

12 juli 2023 - 16:52

Fransje Timmermans. Het is hem gelukt om zijn Natuurherstelwet door het Europees Parlement te krijgen. De vlag gaat dus ongetwijfeld bij hem uit. Bij Land- en tuinbouworganisatie LTO Nederland niet. De LTO vindt het "niet te geloven" dat het Europees Parlement signalen van bepaalde experts "negeert" en een voorstel "er toch doorheen heeft geloodst". 

Geluk bij een ongeluk is volgens de lobbyclub wel dat voor boeren "het voorzichtig positief (is) te noemen dat het voorstel in sterke mate is afgezwakt".  Zo wijzen zij erop dat natuurherstelmaatregelen zoals het er nu naar uitziet worden beperkt tot Natura 2000-gebieden, terwijl deze oorspronkelijk voor alle gebieden zouden gelden. Ook geeft LTO aan dat een zogenoemd verslechteringsverbod, dat stelde dat de kwaliteit van geen enkel natuurgebied achteruit mocht gaan, uit het voorstel is gehaald.

Maar toch. Eerder riep LTO nog op de plannen van TimmerFrans te verfrommelen en terug te sturen naar de tekentafel. Ga maar wat fatsoenlijks bedenken, dachten ze. De boodschap van LTO is helder: LTO is vóór natuurherstel, maar heeft altijd gezegd dat deze wet haar doel voorbij schiet. Want ja: het juridisch vastleggen van ingrijpende natuurhersteldoelen zal ons landje, dat nu al zo lekker is vastgelopen op het gebied van stikstof, verder op slot zetten.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml