Maagdenhuis beklad met rood vierkant 

26 februari 2018 - 12:00

Het Maagdenhuis, waar het bestuur van de Universiteit van Amsterdam zetelt, is afgelopen nacht ontsierd met een groot rood vierkant. Daders zijn boze studenten die zich verenigd hebben in de actiegroep De Nieuwe Universiteit (DNU). 

Misschien doet die naam een belletje bij u rinkelen. Diezelfde groepering was drie jaar geleden ook verantwoordelijk voor de bezetting van het Maagdenhuis. Toen waren ze boos vanwege de vele bezuinigingen en hoge werkdruk. Uiteindelijk moest er zelfs met een ontruiming door de ME gedreigd worden voordat deze krakers weggingen.

De studenten vinden nu dat er sindsdien weinig veranderd is. "Politiek en bestuur doen nog steeds niets tegen de extreme werkdruk", schrijft DNU op Facebook. Vandaar dat er gekozen is om op deze manier een signaal af te geven, eventueel kan er natuurlijk altijd weer een universiteitspand bezet worden.

Het feit dat er een rood vierkant op de deur is gekalkt, heeft trouwens te maken met het symbool wat deze actiegroep gebruikt, wat weer komt van het gezegde being squarely in red (studenten moeten zichzelf in de schulden steken om een opleiding te kunnen volgen).

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie