'Maak 010 hoofdstad, 020 = stad van het verleden'
Binnenland

'Maak 010 hoofdstad, 020 = stad van het verleden'.

Een initiatief om Rotterdam tot hoofdstad van Nederland te maken. Klinkt als een grap, maar deze gedachte die dinsdag zomaar tijdens een ritje in een watertaxi ontsproot in het brein van ondernemer Rob Lagendijk, begint al na enkele dagen bloedserieus te worden. 

Zo hebben verschillende lokale politici al positief gereageerd op het voorstel en gaat Lagendijk binnenkort zelfs een petitie starten. Er zijn dan ook goede, 'objectieve' redenen voor. Zo heeft Rotterdam de grootste economie van Nederland en de grootste haven. En Amsterdam? Niet zoveel. Ja, een paleis bijvoorbeeld. En de herinnering aan de VOC-tijd (maar dat = racistisch, zoals u weet).

"Er is animo voor dit onderwerp. Ik heb een klein projectteam kunnen samenstellen om daadwerkelijk dat burgerinitiatief te starten en die 40 duizend handtekeningen in te zamelen. Zeker omdat er mensen zijn die het met me eens zijn om in ieder geval dit plan bespreekbaar te maken in de Tweede Kamer", legt Lagendijk uit aan RTV Rijnmond. "Ik heb een partij gevonden, die wil het hele petitiestuk op zich nemen."

Afijn, er zal wel niet zoveel uitkomen. Het is wel grappig om te lezen hoe de Amsterdammers nu al een tikkeltje in paniek beginnen te raken, blijkt uit dit artikel van AT5.

Alle artikelen geladen. Overzicht →