'Maak trouwen met meerdere vrouwen legaal'
Binnenland

'Maak trouwen met meerdere vrouwen legaal'.

Trouwen met meerdere vrouwen, welke gezonde Hollandse jongeman droomt er niet van? Een Utrechtse advocaat wil het legaal maken.

Het gaat om Anis Boumanjal, die een man bijstaat die voor de rechter moet komen omdat hij even met twee vrouwen was getrouwd. In Nederland staat er een celstraf van maximaal zes jaar op bigamie. "Maar in Nederland zijn we er wel aan gewend dat iemand met jan en alleman naar bed gaat. Daar doen we dan niet moeilijk over", zegt Boumanjal.

Waarom is het dan niet oké om met meerdere vrouwen (of mannen natuurlijk, laten we wel gendergelijk blijven) te trouwen, vraagt de advocaat zich af. "Zo lang de vrouw en de man beiden instemmen met deze gang van zaken, is er geen man overboord", zegt hij tegen RTV Utrecht. "In plaats van het versterken en verstrengen, zou je kunnen kijken of de Nederlandse wet aangepast kan wordt."

Veel bigamie in Nederland

Hij vervolgt: "Je kan mensen die conform hun geloof een tweede vrouw willen trouwen niet tegenhouden. Als je dat wel wil, gebeurt het straks onder de radar en ben je nog verder van huis." Hij denkt dat er veel meer mensen in Nederland schuldig zijn aan bigamie maar dat die dat niet bekend hebben gemaakt.

Het Openbaar Ministerie heeft een voorwaardelijke celstraf van twee maanden en een boete van 750 euro geëist tegen de verdachte.

Alle artikelen geladen. Overzicht →