Maandag eerste deel Fort Oranje gesloopt
Binnenland

Maandag eerste deel Fort Oranje gesloopt.

De 48 bewoners van veld F, beter bekend als het Roemenen- en Bulgarenveldje, in favela Fort Oranje, hebben tot komende maandag de tijd vervangende woonruimte te vinden. Na het weekend wordt veld F namelijk ontruimd. Met vriendelijke groet: de gemeente Zundert.

Dat bericht kregen bewoners van de krottenwijk in Zundert gisteren middels een geplakte brief op de voordeur. "Gelieve uw (persoonlijke) spullen uit de caravan te verwijderen en mee te nemen naar een andere woonplek voor uzelf. Deze woonplek moet u zelf vinden".

Dat het asotuig zelf verantwoordelijk is iemand zo gek te vinden hen ergens anders te huisvesten, is in onze optiek niet meer dan logisch. We weten allemaal dat alleen importvolk het monopolie heeft op helpende handjes.

Ondanks de spierballentaal-brief van de gemeente, is Zundert volgens gemeentewoordvoerster Louise Schneider echt de lulligste niet. "De caravans die maandag tegen de vlakte gaan, zijn van zelfredzame mensen. Degenen die dat volgens zorginstellingen niet zijn worden door ons geholpen met het zoeken naar een andere woning."

Alle artikelen geladen. Overzicht →