Maar waar zijn die flexwoningen van Hugo?

Maar waar zijn die flexwoningen van Hugo? 

08 augustus 2023 - 11:47

Het Rijk heeft dankzij woonminister Hugo de Jonge in september vorig jaar maar liefst 2000 flexwoningen aangekocht. Hugo hoopte hiermee de krapte op de woningmarkt op te lossen. Kosten? Zo'n 200 miljoen euro. Maar waar zijn die woningen nu?

Nou, die zijn nog helemaal nergens! Althans honderd stuks zijn inderdaad geplaatst (in Delft), maar liefst 1900 liggen nog in de opslag of bestaan überhaupt nog niet. Het loopt namelijk niet erg storm. Dat was in mei, bij de plaatsing van de eerste kleine honderd flexwoningen al duidelijk. De Jonge vertelde toen dat op ongeveer de helft van de woonunits een optie was genomen - en dat hij verwachtte dat hij ze eind dit jaar allemaal kwijt zou zijn.

Maar - verrassing! - dat is niet zo. Wel heeft de gemeente Leeuwarden er 200 besteld, zegt Hugo's woordvoerder. Over de aankoop van 1100 flexwoningen zijn gesprekken in een "vergevorderd stadium" en voor de aankoop van 600 andere flexwoningen zijn "verkennende gesprekken" gaande.

Nou, applausje. Dit is toch op zijn minst een fiasco te noemen, maar daar is de woordvoerder het niet mee eens: "Het is zeker geen fiasco" en "Geef het even de tijd", klinkt het. Flexwoningen kunnen snel worden opgeleverd, geplaatst en later worden verplaatst, somt de woordvoerder enkele voordelen op. "Het is iets nieuws. Mensen moeten er nog echt aan wennen."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml