Maar wat vindt de D66'er van studentencorps-ophef?

Maar wat vindt de D66'er van studentencorps-ophef? 

26 juli 2022 - 14:24

Hoe los je de problemen bij studentenverenigingen op? Een actuele vraag nu blijkt dat bij de Amsterdamse studentencorps ASC het dit weekend tijdens de lustrumviering weer eens gruwelijk mis ging met speeches waarbij verwezen werd naar vrouwen als "sperma-emmers" en zij zouden "niks en niks meer zijn dan een hoer" en mannen die zouden "de nekken van vrouwen breken, om hun lul erin te steken."

Tot zover de zogenaamde 'cultuurverandering' binnen het corps. Ze leren het ook nooit, die rechters, advocaten en politici van de toekomst. Het was reden voor meerdere vrouwen om een mail te sturen dat ze zich onveilig voelen en momenteel wordt er onderzoek gedaan en kunne de balletjes fluiten naar een gratis beurs.

En dus is het een goed idee om aan een lid van een partij 'waar ze het ook nooit leren' (D66, dus, bekend van bangalijsten, grensoverschrijdend gedrag en onveilige omgevingen voor vrouwen) te vragen wat hij vindt dat er zou moeten gebeuren. Simpel: benoem een commissie van 'wijzen', bestaande uit oud-leden die 'aanbevelingen' kan doen en stop de resultaten daarvan maar in de doofpot.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml