Maffiamaatje Moszkowicz wil weer advocaatje spelen
Entertainment

Maffiamaatje Moszkowicz wil weer advocaatje spelen.

Bram Moszkowicz overweegt om weer aan de slag te gaan als advocaat. Na zijn mislukte poging om de politiek in te gaan, probeert de ex-advocaat – ook wel bekend als het maffiamaatje van Nederland – zichzelf weer in een toga te hijsen.

"Ik zal niet de eerste advocaat zijn die geschrapt is en weer wordt beëdigd. Die mogelijkheid bestaat. Of men mij dat gunt, weet ik niet. Na vijf jaar kun je een verzoek doen. Ik ga eens kijken of ik in aanmerking kom."

Moszkowicz werd in 2013 voor het leven weggejorist van het tableau. Hij nam contante betalingen aan en verleende onvoldoende rechtsbijstand. Gedragsregels lapte de ex-advocaat aan zijn laars en ook voelde hij zich destijds niet gedwongen om verantwoording af te leggen aan de deken van de Orde van Advocaten.

Vast een hardnekkig familietrekje, aangezien zijn broers ook van het tableau zijn geschrapt. Nu probeert Brammetje het toch weer recht te breien: "Ik heb geleerd van de fouten die ik heb gemaakt. Ik kan alleen maar hopen dat als ik zo’n verzoek doe, hier neutraal naar wordt gekeken. Ik heb daar wel vertrouwen in."

Alle artikelen geladen. Overzicht →