Mag ook niet meer: confetti om te feesten

Mag ook niet meer: confetti om te feesten 

27 juni 2023 - 14:53

Het Nijmeegse Hertogplein vol feestvierders. Overal roze confetti, maar dat kunt u dankzij alle betutteling dit jaar wel vergeten. Bennie Solo - wie kent hem niet?! - kan namelijk de komende Vierdaagsefeesten zijn zorgvuldig opgebouwde reputatie niet waarmaken. Confetti wordt verboden, om de binnenstad van Nijmegen schoon te houden.

Het is toch ook te gek voor woorden. Optreden zonder confetti voelt immers als wijn zonder alcohol, of als bier zonder schuimkraag. Ja, kunt u om lachen: maar wij snappen precies wat hij bedoelt. 

De Vierdaagsefeesten-organisatie heeft besloten om confetti bij optredens te verbieden, en dus kan Bennie Solo de komende editie tijdens Roze Woensdag niet losgaan: "Je mist zonder confetti toch dat ‘wow-moment’. Het is een verlengstuk van optredens”, zegt hij tegen De Gelderlander. "En zijn we hiermee niet een beetje aan het doorslaan?”

Kijk, de vraag stellen is hem beantwoorden natuurlijk. Die Vierdaagsefeesten - die georganiseerd worden rondom een evenement waarbij tienduizenden gekken vier dagen lang per dag 50 kilometer wandelen (waarom zou je dat in hemelsnaam doen?!, neem dan een voorbeeld aan alle militairen!) - zijn natuurlijk voor de lokale mkb'ers de perfecte gelegenheid om een zakjcentje extra te verdienen, maar blijkbaar is ondernemertje pesten belangrijker in zo geval.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml