Maiwand: Moslims moeten overgaan tot 'actie' 

13 juli 2018 - 14:09

Poldermoslimextremist Shabir Burhani lijkt zijn leven niet te hebben gebeterd. Deze week werd Maiwand de Thuisblijver, zoals hij bij veel van u bekend is, veroordeeld wegens haatzaaien. Maar Maiwand heeft poep aan Nederland, komt gewoon weer met nieuwe opruiende uitspraken. 

Laten we bij het begin beginnen. In 2015, kort na de aanslag bij Charlie Hebdo, schreef hij dat 'elke moslim in het westen op kan staan en jihad kan uitvoeren, net als de drie moslims in Parijs'. In 2016 riep hij op rechtsgeleerde Afshin Ellian en politica Ayaan Hirsi Ali, die hij als afvalligen bestempelde, te laten 'lijden'.

Volgens de rechter een regelrechte aanmoediging hen iets strafbaars aan te doen. Dat is het uiteraard ook, maar Burhani vond van niet. Daarom ging hij in beroep en in cassatie. Zonder succes, want deze week krijg hij te horen dat zijn straf onherroepelijk is. Hij moet dus 180 uur taakstraf verrichten en als hij nóg eens iets raars uithaalt, moet hij twee maanden de gevangenis in.

Zoals gezegd hoef je in Nederland bijna nergens voor te vrezen. Wat is nu twee maandjes staatshotel? Wij denken niet dat er in Nederland iemand rondloopt die daar bang voor is. Maiwand dus ook niet. Op zijn website kondigt hij aan dat moslims in Nederland tot 'zelfverdediging' en 'actie' zullen overgaan als ze nog langer worden getergd en tegengewerkt. Hij waarschuwt voor de mogelijkheid van een 'burgeroorlog'.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie