Majority Perspective wil nu ineens 'constructief praten'
Binnenland

Majority Perspective wil nu ineens 'constructief praten'.

Leuk man. Eerst roepen dat iedereen die meedoet aan Sinterklaas een racist is en hopen dat ouders "zwetend wakker worden in een nachtmerrie van hun kinderen onder de botsplinters" en dan nu ineens de gematigde partij uithangen die graag wil praten en overleggen.

De stichting Majority Perspective zegt inmiddels alle partijen die betrokken waren bij de organisatie van de landelijke intocht van Sinterklaas te hebben uitgenodigd voor een gesprek.

Toegegeven, is ook wel logisch eigenlijk, want het heilige doel blijft toch om Zwarte Piet voor eeuwig uit het straatbeeld te bannen. Het feit dat Majority Perspective in eerste instantie te beroerd was om gewoon te praten met alle betrokken partijen, was voor de rechter een van de redenen om het kort geding tegen Zwarte Piet bij de landelijke intocht af te wijzen. Iets wat hij overigens sowieso gedaan zou hebben.

Maar toch, brutaal is het wel (vinden wij dan) nadat eerst bestuurslid Rogier Meijerink vanwege zijn uitspraken voor onze camera werd opgepakt door de politie en Michael van Zeijl voor het tweede jaar op rij preventief is vastgezet, onder andere vanwege 'grappen' over moord op de Goedheiligman. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →