Maker crimidocu krijgt zelf stafblad
Entertainment

Maker crimidocu krijgt zelf stafblad.

Documentairemaker Jay Oliveira volgde zes maanden lang oud-topcrimineel John Jansen. Tijdens het promoten van de resulterende film is Oliveira zelf opgepakt voor onder meer verboden wapenbezit en het oversteken van de snelweg.

De filmmaker werd gisteren aangehouden nadat hij meerdere keren de snelweg A16 overstak om filmposters op te plakken. Tijdens de arrestatie, waarvan Oliveira opnames deelde via Facebook, zagen de agenten ook een mini-teaser in zijn auto liggen. "Dat ding heb ik ooit gekregen en lag al jaren zonder batterijen in de auto", vertelt de documentairemaker aan Omroep Brabant.

Oliveira hoeft niet zijn eigen première, die vanavond plaatsvindt in Breda, te missen. Hij is vanmiddag naar huis gestuurd, weliswaar met een boete van zeshonderd euro op zak. "Nu weet ik net als John wat het is om ook een strafblad te hebben", aldus de versbakken overtreder.

Onwaarschijnlijke filantroop

John Jansen was bankovervaller en lid van de Juliëtbende, die in de jaren negentig terecht stond voor hasjhandel, ontvoering en afpersing. In de documentaire worden zowel het criminele verleden van Jansen als zijn liefdadigheidsplannen belicht.

Alle artikelen geladen. Overzicht →