Makers 'bangalijst' geschorst
Binnenland

Makers 'bangalijst' geschorst.

De Groningse studentenvereniging Vindicat heeft maar liefst dertien respectloze en vrouwonvriendelijke mannelijke leden per direct en voor onbepaalde tijd geschorst, naar aanleiding van het lekken van de 'bangalijst'.

Het bestuur van de studentenvereniging zegt verdere maatregelen zeker te overwegen. Het is nog onduidelijk of de studentes die op de lijst staan aangifte willen doen tegen de makers. Het bestuur zegt er alle begrip voor te hebben wanneer zij dit zouden doen.

Rector Stijn Derksen van Vindicat kan de 'grap' van zijn studenten niet bepaald waarderen: "Dit gaat de grenzen van de studentengrap ver te buiten.". Volgens Derksen is dit zeker niet het beeld van hoe de vereniging haar vrouwelijke leden ziet. Hij roept verder andere leden op om de lijst niet nog verder te verspreiden.

Nieuwe telefoonnummers

Waar de 22 studentes eerder platgebeld werden door vaak anonieme telefoonnummers, hebben de meesten al een nieuw nummer genomen. De kosten daarvoor worden door Vindicat vergoed en op de hersenloze makers van de lijst verhaald, zo weet RTV Noord.

Mochten de gegevens van deze respectloze rakkers van de bangalijst naar buiten komen, zijn wij niet te beroerd om die te publiceren. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →