Malala: 'Moslims, verenig je voor vrede'
Buitenland

Malala: 'Moslims, verenig je voor vrede'.

Islamieten moeten "de ware boodschap van de islam respecteren en zich verenigen tegen de oorlogen in hun landen", zei de Pakistaanse Malala Yousafzai vandaag. De jongste Nobelprijswinnares ooit deed haar uitspraken in de Emiraten, tijdens een lezing over de toekomst van vrouwen in het Midden-Oosten. 

Yousafzai, die vier jaar geleden in haar hoofd werd geschoten door een 'strijder' van de islamistische Taliban, stelde dat volgelingen van Mohammed "niet konden investeren in de toekomst zonder te roepen om een einde aan de bomaanslagen en aanvallen". Volgens de 19-jarige zijn de slachtoffers in meerderheid moslim.  

"Ik kan niet stoppen met denken aan de 500.000 kinderen in Mosoel die risico lopen als menselijk schild te worden ingezet", zei Malala volgens The News. Ze verwees daarmee naar de Iraakse stad die nu door diverse legers wordt aangevallen, in een poging deze te zuiveren van terroristen van Islamitische Staat. 

De jongere generatie moslims - en dan vooral meisjes en vrouwen - moet studiekansen krijgen "zodat zij vrede en welvaart naar hun landen kunnen brengen", denkt Malala. Daarbij is het noodzakelijk dat mannen de vrouwen "steunen in hun pogingen om goed onderwijs te volgen". 

Alle artikelen geladen. Overzicht →